Ana içeriğe atla

En iyi su arıtma cihazını seçmenin pratik yolları nelerdir?

www.naturelife.com.tr
En İyi Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilir ?
Su arıtma cihazı seçerken öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta sertifikalarıdır.
  • Su arıtma cihazlarının elektronik aksamlarını CE veya TSE değerlendirir ve onaylar.
  • Cihaz içinde suyun arıtılmasında ve sonrasında depolanmasında kullanılan filtreleri ve su tankını ise  NSF ( National Sanitary Foundation—Uluslar arası Sağlık Kuruluşu ) kontrol eder ve onaylar.
  • Su arıtma cihazından arıtılarak çıkan suyu ise Türkiye'de T.C Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Başkanlığı kontrol eder ve onaylar. Bunun dışında bağımsız derneklerde bu konu ile ilgilenmektedir.
Ürün sertifikalarını kontrol ettikten sonra ürün özeliklerini kontrol etmeniz gerekir.
  • Ters Ozmos su arıtma cihazları 5 filtreden oluşur. ( PP-GAC-CTO-Membran-T33 ) Bu filtreler yetkili kurumlar tarafından onaylanmıştır. Bunun dışında önerilen fazladan filtreler (Mineral- detox-kızıl ötesi- Alkali vb) Hiç bir yetkili kurum tarafından onaylanmayan ve faydası veya zararı konusunda hiç bir bilimsel araştırması olmayan ürünlerdir. 
  • Kapalı Kasa ve inline filtreli Su arıtma cihazları tercih edilmelidir. Bu filtreler dış etkilerden zarar görmediği için mikrop barındırmaz.
  • Autoflush (Otomatik Ters Yıkama) özelliği olan su arıtma cihazları tercih edilmelidir. Bu özellik düzenli bir şekilde filtrelerin kendi kendisini yıkamasını ve filtrelerin uzun ömürlü ve sağlıklı kalmasını sağlar.
  •  Pompalı su arıtma cihazları tercih edilmeli. Bu özellik su basıncının düşük olduğu yerlerde verimli su arıtımının sürekli olmasını sağlar.
  • Flow (Atık su kısıcı) özelliği olan su arıtma cihazları tercih edilmeli. Bu özellik atık su miktarını düşürür.
  • IC kontrol (Mini bilgisayar) özelliği olan su arıtma cihazları tercih edilmeli. Bu özellik filtre değişim zamanlarını takip etmenizi sağlar. Yanı sıra su kalitesini kontrol eder ve     bozulma olduğunda sizi uyarır ve su akışını keser. 

      Sertifikaları görmek için tıklayınız... http://www.naturelife.com.tr/sertifikalar
Unutulmaması gereken nokta ise, bu onayları veren kurumlar (NSF- CE- T.C SAĞLIK BAKANLIĞI) firmalara onayladıklarına dair yazılı ıslak imzalı evraklar verirler. Dolayısı ile alacağınız veya kiralayacağınız su arıtma cihazına ait bu ıslak imzalı evrakları görmeniz ve kontrol etmeniz gerekir. Maalesef bir çok firma incelenmedikleri için yetkili kurumların logolarını sitelerinde veya ürün üzerinde kullanarak tüketici yanıltmaktadır.
         Filtreleri görmek için tıklayınız. http://www.naturelife.com.tr/nature-life-su-aritma-teknolojisi


         Örnek ürün görmek için tıklayınız. http://www.naturelife.com.tr/nlw01-3-nesil-akilli-su-aritma-2

         Örnek ürün görmek için tıklayınız.  http://www.naturelife.com.tr/nlw01-3-nesil-akilli-su-aritma-2

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İhtiyaç duyduğumuz mineraller nelerdir ? Hangi gıdada hangi miktarda bulunur ?

www.naturelife.com.tr Arıtılan Suyun Zararı var mı? "Bu yazımızda Arıtılan Suyun Zararı var mı ?" sorusuna cevap vereceğiz. Özelikle "su arıtıldıktan sonra içindeki tüm faydalı mineraller yok oluyor mu?" Sorusu da bu yazıda geniş yer bulacak. Bu yazıyı hazırlarken ilk önce insanları yaşlara ve cinsiyetlerine göre ayırarak günlük ne kadar mineral ihtiyacı olduğunu tespitini yaptık.Daha sonra sularda ve gıdalarda 100 gr da ne kadar mineral var inceledik. Her ikisini kıyasladığınızda neyi ne kadar tüketince vücudunuzun ihtiyacı olan mineralleri alacağınızı net bir şekilde tespit edebileceksiniz. Bu yazıyı okuduktan sonra baştaki soruların "Su arıtıldıktan sonra içindeki tüm faydalı mineraller yok oluyor mu ?" "Arıtılan Suyun Zararı var mı ?" sorularına kendi kendinize bir cevap vermiş olacaksınız. Ancak benim vaktim yok kısaca cevap istiyorum diyorsanız ? Şunu söyleyebiliriz. Su arıtma cihazlarında su arıtıldıktan sonra Mineral ve A

LG Membran teknolojisi ile Su Arıtma Sektörüne yeni Soluk geldi

Naturelife 3.Nesil Su Arıtma Cihazı Neden LG Membran Tercih Ediyor ? 1952 Yılında faaliyetlerine başlayan şirketler topluluğu Güney Koreli LG,elektronik  ve cep telefonu gibi alanlarda bugün uluslararası dev bir şirkettir. www.naturelife.com.tr 1952 Yılında faaliyetlerine başlayan şirketler topluluğu Güney Koreli LG,elektronik  ve cep telefonu gibi alanlarda bugün uluslararası dev bir şirkettir. Uzun AR-GE ve laboratuvar çalışmaları sonucunda, suyun membran teknolojisiyle  arıtılarak tüketilmesinin en sağlıklı yöntem olduğu belirlenmiş, buna paralel Elektrik ve Elektronik teknolojisi alanlarında ortaya koymuş olduğu kalite ve estetiği, su arıtma teknolojisinde de göstererek,LG MEMBRAN ile pazara güçlü bir giriş yapmıştır. LG membran, üstün performans su üretimi ve dayanıklılığı ön plana çıkmaktadır. Uluslararası bir marka olan LG membran, kalitesi ve güvenirliliği, tüketici tarafından en önemli tercih sebebidir. Estetiği ve yüksek performansı her zaman önde tutan LG membran

Nature Life 3. Nesil Su Arıtma Sistemlerini Kiralayın

Naturelife 3. Nesil Su Arıtma Sistemlerini Kiralayın yıllık filtre değişimlerini hiç düşünmeyin. Yıllık filtre değişimleri ücretsiz olarak yapan Nature Life Sizlere en iyi hizmeti ücretsiz olarak vermeye devam ediyor. FARKIMIZ NE ? Nature Life Su arıtma  cihazları / Su Robotu  yüksek teknoloji ile üretilmiş ön filtreler, membran filtre, elektronik sensörler  ve mini  IC kontrol ünitesi ile donatılmıştır. Türkiye genelinde yaygın servis ağı ve teknik ekibi ile Edirne’den Hakkari’ye kadar  Nature Life su arıtma cihazlarının montajı, filtre değişimleri ve her türlü bakımı hızla yapılmaktadır. Nature Life,   tezgah altı , tezgah üstü ve sıcak soğuk su arıtmalı seb il seçenekleri  ve şık kabinetleri ile evinizin konforunu artıracaktır. NSF – WQA – T.C Sağlık Bakanlığının onayladığı 3. Nesil su arıtma teknolojisi ile musluklarınızdan akan şebeke suyunu her türlü zararlı maddeden arındırarak sağlıklı hale getirecektir. Nature Life ileri teknoloji ile üretilmiş su arıtmaları sayesind